Rozmowy przy stole
Indeks katalogowy: 9788324074648
- Dostępność: Dostępne
- Czas dostawy: Realizacja 2-3 dni
- Dostawa: od 10,99 zł (Paczkomaty)
- Kategoria:
- Liczba stron:
- 320
- Rok Wydania:
- 2021
- Typ oferty:
- Pozostałe
- Wydanie:
- 1
- Wydawnictwo:
- Autor ksiązki:
- Komponent opis:
- Oprawa test:
![Atrakcyjne rabaty](https://b.assecobs.com/https://static.connector-b2b.com/design/accounts/polanglob2c/img/ikony/ico-rabaty.png)
![ponad 200 wydawców i producentów](https://b.assecobs.com/https://static.connector-b2b.com/design/accounts/polanglob2c/img/ikony/ico-2000-wydawcow.png)
![Solidne doświadczenie](https://b.assecobs.com/https://static.connector-b2b.com/design/accounts/polanglob2c/img/ikony/ico-ponad-30-lat-doswiadczenia.png)
![Szybka realizacja zamówień](https://b.assecobs.com/https://static.connector-b2b.com/design/accounts/polanglob2c/img/ikony/ico-szybka-realizacja-zamowien.png)
Czym jest współczesna kuchnia polska? Czy to schabowy z ziemniakami, pierogi ruskie i kapusta? Nie! To wyjątkowe, choć często proste dania powstające w zgodzie z ideą slow food.
Wyrusz w niezwykłą podróż przez urzekające wioski i malownicze zakątki, które odkryjesz dzięki
KULINARNEMU PRZEWODNIKOWI NATALII SOSIN-KROSNOWSKIEJ.
Poznaj wspaniałe smaki i lokalne produkty, które trafiają prosto z ogrodu na stół.
Dowiedz się, jak doprawić tradycyjne dania szczyptą nowoczesności.
- Wegański smalec z fasoli
- Pasztet z amarantusa ze śliwkami
- Omlet z kiszoną kapustą, olejem szczypiorkowym i miodem
- Policzek wołowy na purée chrzanowym z piklowanymi burakami
- Tartaczna zupa rybna
- Deser z ogórka z pistacjami
- Domowy cydr
to tylko część z potraw, których twórcy czerpią z polskiego dziedzictwa kulinarnego.
Natalia Sosin-Krosnowska spośród stu agroturystyk, które odwiedziła, podróżując po Polsce, wybrała dwadzieścia. Ich właściciele zapraszają nas do wspólnego stołu, opowiadają o tym, kim są, jak odnaleźli swoje miejsce na Ziemi, dlaczego wybrali życie na wsi, jak wyglądała ich kulinarna droga, co ich inspiruje i dlaczego goszczenie i karmienie ludzi sprawia im taką przyjemność.
Niektórzy z jej rozmówców to weganie, inni specjalizują się w daniach mięsnych, gotowaniu dla osób z wykluczeniami dietetycznymi lub w tworzeniu dań z wykorzystaniem kwiatów i chwastów. Co ich łączy? Pasja, dbałość o jakość produktów i otwartość na drugiego człowieka.
W tych doświadczeniach miłości i troski zawarta jest magia smaku.
Kategoria: | |
Liczba stron: |
|
Kod EAN: |
|
Rok Wydania: |
|
Typ oferty: |
|
Wydanie: |
|
Wydawnictwo: | |
Autor ksiązki: | |
Komponent opis: | |
Oprawa test: |
Za pobraniem FedEX : | od 18,00 zł |
Za pobraniem kurier DPD : | od 20,00 zł |
Paczkomaty : | od 10,99 zł |
DPD Pickup : | od 17,00 zł |
Kurier DPD : | od 17,00 zł |
FEDEX : | od 16,00 zł |