Mięsa i mięsiwa - najlepsze przepisy
Indeks katalogowy: 9788371419911
- Dostępność: Dostępne
- Czas dostawy: Realizacja 24h
- Dostawa: od 10,99 zł (Paczkomaty)
- Kategoria:
- Liczba stron:
- 64
- Waga opakowania [kg]:
- 0,291
- Typ oferty:
- Pozostałe
- Wydawnictwo:
- Komponent opis:
- Oprawa test:
Mięsko,
mięso, mięsiwo – jadamy je chętnie i często. Jest
smaczne i posilne. Można z niego przygotować bardzo urozmaicone i atrakcyjne
dania. Zaspokaja głód, dodaje sił i mile „łaskocze” podniebienie.
Jedzone z umiarem, z dodatkiem warzyw, owoców, kasz i makaronów jest również
zdrowe. Zawiera pełnowartościowe białko bogate w niezbędne dla
człowieka aminokwasy, sole mineralne – głównie żelazo, tak
potrzebne młodzieży, fosfor i potas, a także mikroelementy np. miedź
czy molibden.
Dostarcza
organizmowi potrzebne do życia witaminy, takie jak B1, B2, B6, B12 i PP, a
niektóre tłuste kawałki mięsa także wit. A,D i E. W czasach,
gdy mięsa było w sprzedaży mało, przygotowanie z niego potraw
nie stanowiło problemu. Na codzień królował kotlet mielony, a na
święto kotlet schabowy. Dziś gdy różnych rodzajów mięsa
jest pod dostatkiem i to po przystępnej cenie, warto dołożyć
starań, aby przygotowane z niego potrawy były smaczne i atrakcyjne.
Podajemy
Państwu przepisy na potrawy z różnych rodzajów i gatunków mięsa.
Chcemy Państwa zachęcić do przygotowywania urozmaiconych posiłków
z wykorzystaniem różnych dodatków, przypraw i ziół. Pragniemy Państwa
zachęcić do tworzenia nowych dań, które urozmaicą codzienne
menu. Eksperymentowanie w kuchni sprawia dużo radości i pozwala oderwać
się od codziennych zajęć zawodowych. Gotowanie z rodziną lub
z przyjaciółmi może stanowić świetną zabawę i integrować
członków rodziny.
Kategoria: | |
Liczba stron: |
|
Kod EAN: |
|
Waga opakowania [kg]: |
|
Typ oferty: |
|
Wydawnictwo: | |
Komponent opis: | |
Oprawa test: |
FEDEX : | od 16,00 zł |
Paczkomaty : | od 10,99 zł |
Kurier DPD : | od 17,00 zł |
DPD Pickup : | od 17,00 zł |