Kształtowanie jakości żywności. Wybrane zagadnienia

Indeks katalogowy: 9788382111446

  • Dostępność: Brak
  • Czas dostawy: Realizacja do 15 dni
  • Dostawa: od 8,99 zł (DPD Pickup punkt odbioru/automat paczkowy/Żabka )
33,00 zł brutto / SZT
Produkt - zakładka 1
Atrakcyjne rabaty Atrakcyjne rabaty ponad 200 wydawców i producentów Najszersza oferta Solidne doświadczenie Solidne doświadczenie Szybka realizacja zamówień Szybka realizacja zamówień
Opis

Kształtowanie jakości żywności. Wybrane zagadnienia

Podręcznik stanowi oryginalne i kompleksowe opracowanie zagadnień istotnych w kształceniu menedżerów jakości żywności. W podręczniku zawarto szczegółową charakterystykę czynników wpływających na jakość produktów spożywczych. Ich poznanie umożliwia projektowanie jakości zgodnie z oczekiwaniami współczesnych konsumentów oraz z zachowaniem wymagań prawnych odnoszących się do produkcji żywności. W pracy scharakteryzowano podstawowe składniki żywności oraz omówiono wpływ ich przemian na jakość produktów spożywczych. Zwrócono uwagę na wewnętrzne oraz zewnętrzne czynniki warunkujące trwałość żywności. Szczególnie skupiono się na roli właściwości tekstury, dozwolonych substancji dodatkowych i aromatów oraz nowoczesnych systemów pakowania żywności w kształtowaniu atrakcyjności sensorycznej produktów, wygody ich użytkowania oraz w zachowaniu wysokiej wartości żywieniowej i zdrowotnej, które to cechy są traktowane priorytetowo przez nabywców oraz konsumentów żywności. Poruszono również tematykę fałszowania oraz metod badania autentyczności żywności. Rozważania podejmowane w poszczególnych rozdziałach osadzono w prawnych uwarunkowaniach produkcji żywności. Podręcznik został napisany przez pracowników badawczo-dydaktycznych Instytutu Nauk o Jakości Uniwersytetu Ekonomicznego w Poznaniu, prowadzących kształcenie studentów I, II oraz III stopnia w zakresie nauk o jakości, jak również badania naukowe z zakresu jakości żywności.

Wydanie drugie jest poprawioną i zaktualizowaną wersją pierwszego.

Szczegóły
Cechy produktu
Liczba stron:
  • 249
Kod EAN:
  • 9788382111446
Typ oferty:
  • Edukacja
Wydanie:
  • 2
Wydawnictwo:
Autor książki:
Segment:
  • Szkoła Wyższa / Akademik
Język:
Wymiary ksiązki:
  • 176x250mm
Dostawca:
  • WYDAWNICTWO UNIWERSYTETU EKONOMICZNEGO W POZNANIU COLLEGIUM ALTUM ul. POWSTAŃCÓW WIELKOPOLSKICH 16P.109 61-895 POZNAŃ E-mail wydawnictwo@ue.poznan.pl Telefon 61 854 31 54 (55)
Producent:
  • WYDAWNICTWO UNIWERSYTETU EKONOMICZNEGO W POZNANIU COLLEGIUM ALTUM ul. POWSTAŃCÓW WIELKOPOLSKICH 16P.109 61-895 POZNAŃ E-mail wydawnictwo@ue.poznan.pl Telefon 61 854 31 54 (55)
Oprawa test:
Zapytaj o produkt
Dostawa
Paczkomat® InPost 24/7 : od 12,99 zł
Kurier DPD : od 17,00 zł
FEDEX : od 16,00 zł
DPD Pickup punkt odbioru/automat paczkowy/Żabka : od 8,99 zł