Prowadzenie produkcji zwierzęcej R.3.2 Podręcznik do nauki zawodu technik rolnik technik agrobiznesu
Catalogue index: 9788302167768
- Availability: In stock
- Delivery time: Realizacja 24h
- Delivery: from PLN10.99 (Parcel Locker INPOST)
- Category:
- Liczba stron:
- 278
- Package weight [kg]:
- 0.428
- Rok Wydania:
- 2017
- Typ oferty:
- Edukacja
- Wydawnictwo:
- Autor ksiązki:
- Segment:
- Kształcenie zawodowe
- Klasa:
- Przedmiot:
- Branża rolnicza
- Nr. akceptacji MEN:
- 2017
- Komponent opis:
- Wymiary ksiązki:
- 170 x 240 x 10
- Oprawa test:
Tytuł będący następcą wielokrotnie wznawianej Produkcji zwierzęcej!
Podręcznik do nauki zawodów technik rolnik, technik agrobiznesu i rolnik – dokładnie taki, jakiego potrzebują uczniowie: przystępny, obrazowy i napisany prostym językiem.
Porusza zagadnienia związane z prowadzeniem produkcji zwierzęcej. Dokładnie omówiono w nim właściwe żywienie zwierząt ze względu na gatunek, typ użytkowania oraz liczbę w gospodarstwie, podkreśla też obowiązek humanitarnego obchodzenia się z nimi. Wnikliwie przedstawiono anatomię zwierząt gospodarskich – w nauce pomagają schematy i zdjęcia!
Część 1. podręcznika charakteryzuje hodowlę bydła. W opisach ras bydła podano wskazówki, do jakiego typu gospodarstwa rekomenduje się daną odmianę. Przybliżono też przepisy prawne dotyczące warunków utrzymania bydła.
Autorzy publikacji to nauczyciele akademiccy i naukowcy z Uniwersytetu Przyrodniczo-Humanistycznego w Siedlcach, znani m.in. ze stosowanej w szkołach Produkcji zwierzęcej, którą zastępuje właśnie ten nowoczesny podręcznik.Tytuł będący następcą wielokrotnie wznawianej Produkcji zwierzęcej!
Podręcznik do nauki zawodów technik rolnik, technik agrobiznesu i rolnik – dokładnie taki, jakiego potrzebują uczniowie: przystępny, obrazowy i napisany prostym językiem.
Porusza zagadnienia związane z prowadzeniem produkcji zwierzęcej. Dokładnie omówiono w nim właściwe żywienie zwierząt ze względu na gatunek, typ użytkowania oraz liczbę w gospodarstwie, podkreśla też obowiązek humanitarnego obchodzenia się z nimi. Wnikliwie przedstawiono anatomię zwierząt gospodarskich – w nauce pomagają schematy i zdjęcia!
Część 1. podręcznika charakteryzuje hodowlę bydła. W opisach ras bydła podano wskazówki, do jakiego typu gospodarstwa rekomenduje się daną odmianę. Przybliżono też przepisy prawne dotyczące warunków utrzymania bydła.
Autorzy publikacji to nauczyciele akademiccy i naukowcy z Uniwersytetu Przyrodniczo-Humanistycznego w Siedlcach, znani m.in. ze stosowanej w szkołach Produkcji zwierzęcej, którą zastępuje właśnie ten nowoczesny podręcznik.
Category: | |
Liczba stron: |
|
EAN code: |
|
Package weight [kg]: |
|
Rok Wydania: |
|
Typ oferty: |
|
Wydawnictwo: | |
Autor ksiązki: | |
Segment: |
|
Klasa: | |
Przedmiot: |
|
Nr. akceptacji MEN: |
|
Komponent opis: | |
Wymiary ksiązki: |
|
Oprawa test: |
Parcel Locker INPOST : | from PLN10.99 |
Kurier DPD : | from PLN17.00 |
FEDEX Courier Delivery : | from PLN16.00 |
DPD Pickup : | from PLN17.00 |
Za pobraniem FedEX : | from PLN18.00 |
Za pobraniem kurier DPD : | from PLN20.00 |