Jedzenie, napoje i kulinaria w terminologii polskiej i angielskiej
Indeks katalogowy: 9788375613933
- Dostępność: Dostępne
- Czas dostawy: Realizacja 24h
- Dostawa: od 10,99 zł (Paczkomaty)
- Kategoria:
- Waga opakowania [kg]:
- 0,635
- Rok Wydania:
- 2014
- Typ oferty:
- Językowe
- Wydawnictwo:
- Autor ksiązki:
- Język:
- Komponent opis:
Słownik terminów kulinarnych polsko-angielski i angielsko polski. W części
polsko-angielskiej znajdują się nazwy potraw polskich, wraz ze składnikami
oraz sposobami przyrządzania i podawania. W części angielsko-polskiej
znajdują się potrawy angielskie, amerykańskie oraz z innych tradycji
kulinarnych, które zadomowiły się na stałe w języku angielskim,
z opisami ich składu i sposobu podawania. Ponadto w słowniku znajdziemy
nazwy napojów alkoholowych, bezalkoholowych i koktajli, mięs, wędlin,
ryb, przyprawy, ziół, rośli leczniczych, nazwy sprzętu, narzędzi,
naczyń, urządzeń kuchennych, bielizny stołowej, szkła
i wiele innych. Słownik podaje też przykłady języka formalnego
i potocznego w kontekście zachowań i zwyczajów związanych z jedzeniem,
obsługą i przyjmowaniem gości.
Kategoria: | |
Kod EAN: |
|
Waga opakowania [kg]: |
|
Rok Wydania: |
|
Typ oferty: |
|
Wydawnictwo: | |
Autor ksiązki: | |
Język: | |
Komponent opis: |
Za pobraniem FedEX : | od 18,00 zł |
Za pobraniem kurier DPD : | od 20,00 zł |
Paczkomaty : | od 10,99 zł |
DPD Pickup : | od 17,00 zł |
Kurier DPD : | od 17,00 zł |
FEDEX : | od 16,00 zł |