English for Dietetics
Catalogue index: 9788320051339
- Availability: Out of stock
- Delivery time: Realizacja do 15 dni
- Delivery: from PLN10.99 (Parcel Locker INPOST)
- Category:
- Rok Wydania:
- 2016
- Typ oferty:
- Językowe
- Wydawnictwo:
- Język:
- Komponent opis:
- Oprawa test:
PLN119.00 -10% PLN107.10 gross / SZT
The lowest price during 30 days prior to the promotion: PLN95.20 / SZT +13%
Produkt - zakładka 1
Atrakcyjne rabaty Najszersza oferta Solidne doświadczenie Szybka realizacja zamówień
Description
English for Dietetics to pierwszy podręcznik do nauki specjalistycznego języka angielskiego na poziomie B1/B2 wg Europejskiego Systemu Opisu Kształcenia Językowego przeznaczony dla studentów dietetyki. Powstał dzięki współpracy nauczycieli akademickich zajmujących się nauczaniem języka angielskiego z ekspertami z zakresu dietetyki.
Publikacja pomoże poznać język angielski z dziedziny dietetyki oraz ułatwi komunikowanie się z obcokrajowcami – zarówno ze specjalistami, jak i pacjentami.
Zawiera słownictwo i struktury gramatyczne, które pozwolą: przeprowadzić wywiad żywieniowy i ogólnomedyczny, dokonać oceny żywienia i odżywienia pacjenta, omawiać diety i wyrażać poglądy na tematy zawodowe związane z leczeniem dietetycznym.
Poszczególne rozdziały wprowadzają podstawowe pojęcia z zakresu:
* budowy ludzkiego ciała, układów i ich funkcji, ze szczególnym uwzględnieniem układu pokarmowego,
* procesów trawienia,
* chemii i biochemii medycznej.
Ponadto w książce znalazły się narzędzia językowe potrzebne m.in. do analizowania i budowania piramid żywieniowych, układania diet oraz ich weryfikacji, tzw. patient-centred approach.
Nagrania audio zamieszczone na portalu medycyna.pzwl.pl pomogą opanować prawidłową wymowę.
Podręcznik może być wykorzystywany w pracy z nauczycielem, jak i do samodzielnego uczenia się.
Publikacja pomoże poznać język angielski z dziedziny dietetyki oraz ułatwi komunikowanie się z obcokrajowcami – zarówno ze specjalistami, jak i pacjentami.
Zawiera słownictwo i struktury gramatyczne, które pozwolą: przeprowadzić wywiad żywieniowy i ogólnomedyczny, dokonać oceny żywienia i odżywienia pacjenta, omawiać diety i wyrażać poglądy na tematy zawodowe związane z leczeniem dietetycznym.
Poszczególne rozdziały wprowadzają podstawowe pojęcia z zakresu:
* budowy ludzkiego ciała, układów i ich funkcji, ze szczególnym uwzględnieniem układu pokarmowego,
* procesów trawienia,
* chemii i biochemii medycznej.
Ponadto w książce znalazły się narzędzia językowe potrzebne m.in. do analizowania i budowania piramid żywieniowych, układania diet oraz ich weryfikacji, tzw. patient-centred approach.
Nagrania audio zamieszczone na portalu medycyna.pzwl.pl pomogą opanować prawidłową wymowę.
Podręcznik może być wykorzystywany w pracy z nauczycielem, jak i do samodzielnego uczenia się.
Features
Category: | |
EAN code: |
|
Rok Wydania: |
|
Typ oferty: |
|
Wydawnictwo: | |
Język: | |
Komponent opis: | |
Oprawa test: |
Ask about product
Cost of delivery
Parcel Locker INPOST : | from PLN10.99 |
Kurier DPD : | from PLN17.00 |
Za pobraniem FedEX : | from PLN18.00 |
Za pobraniem kurier DPD : | from PLN20.00 |
FEDEX Courier Delivery : | from PLN16.00 |
DPD Pickup : | from PLN17.00 |