Zamień chemię na jedzenie
Indeks katalogowy: 9788324020454
- Dostępność: Brak
- Czas dostawy: Realizacja 360h
- Dostawa: od 10,99 zł (Paczkomaty)
- Kategoria:
- Liczba stron:
- 200
- Waga opakowania [kg]:
- 0,34
- Rok Wydania:
- 2013
- Typ oferty:
- Pozostałe
- Wydawnictwo:
- Autor ksiązki:
- Komponent opis:
- Wymiary ksiązki:
- 140 x 205
- Oprawa test:
Pierwsza książka o tym, jak jeść bez chemii i nie zbankrutować
Książka, która nie zawiera chemii ani polepszaczy smaku!
Co to znaczy zdrowo się odżywiać? Zacznij od unikania chemicznych
dodatków. Nie tylko nie są potrzebne, one szkodzą! Jednego czekoladowego
batona można przegryźć bez obaw, ale rozmaite barwniki, słodziki,
wzmacniacze smaku i aromaty zjedzone także w płatkach śniadaniowych,
w domowej(!) zupie czy lodach sumują się. I rujnują twoje zdrowie.
Są przyczyną alergii, niestrawności, złego samopoczucia, a być
może także zespołu ADHD.
Niewiele przeprowadzono rzetelnych
badań dotyczących sztucznych dodatków do żywności. Julita Bator
weryfikuje dane od producentów. Ponieważ dzieci autorki wykazują silną
alergię na „polepszacze” i konserwanty musiała zmienić
styl odżywiania się i życia całej rodziny. Od czterech lat próbuje,
nie wydając dużych sum na kupowanie wyłącznie ekologicznych
produktów, żyć bez „chemii”. Jej książka może
być dla nas przewodnikiem po kuchni, która pachnie tak, jak jedzenie pamiętane
z naszego dzieciństwa.
W dwudziestu rozdziałach udziela porad,
jak unikać szkodliwej żywności, ale także jakie naczynia stosować
w kuchni, jak przemycać wartościowe produkty w potrawach. Podaje 81 przepisów,
które przywracają polskiej kuchni dawną, utraconą przed laty świetność.
Kategoria: | |
Liczba stron: |
|
Kod EAN: |
|
Waga opakowania [kg]: |
|
Rok Wydania: |
|
Typ oferty: |
|
Wydawnictwo: | |
Autor ksiązki: | |
Komponent opis: | |
Wymiary ksiązki: |
|
Oprawa test: |
FEDEX : | od 16,00 zł |
Paczkomaty : | od 10,99 zł |
Kurier DPD : | od 17,00 zł |
DPD Pickup : | od 17,00 zł |